Keramische tegels met Microban technologie van Cotto d’Este

Met de gepatenteerde Microban technologie wordt de groei van Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae and Staphylococcus aureus (ISO 22196) tot wel 99,9% voorkomen. Dit maakt de technologie zeer geschikt voor huishoudelijke, openbare en commerciële ruimtes.

Onder de juiste omstandigheden kunnen groepen bacteriën al verdubbelen binnen 20 minuten. Door Microban blijft de vloer niet alleen schoner, maar wordt verspreiding via andere voorwerpen ook voorkomen. De technologie werkt op zichzelf 24 uur per dag en 7 dagen per week, dus zonder eventuele hulpmiddelen zoals zonlicht of kunstmatig Uv-licht.

Levenslange bescherming tegen bacteriegroei

Microban International, gevestigd in California, verhit de keramische tegels op 1200°C en voegt hier zilvertechnologie aan toe. Deze behandeling zorgt voor permanente bescherming gedurende de gehele levensduur van de tegels. Omdat de technologie onderdeel is van de structuur van de tegel zelf, hoeft de tegel nooit opnieuw behandeld te worden. Door de technologie worden bacteriën niet voorzien van de benodigde proteïnen om te groeien waardoor het organisme uiteindelijk sterft.

Toepassing van het product

Microban technologie is zeer geschikt voor ruimtes die veel hygiëne en onderhoud vereisen:
- Hotels, restaurants en kantines.
- Ziekenhuizen en opereerzalen.
- Wellness centrums, spa’s, zwembaden, sportscholen en douches.
- Verzorgingstehuizen en scholen.
- Bedrijven in de agrarische sector en voedselindustrie
- Publieke ruimtes en kantoren.
- Keukens en badkamers.
- Microban is ook perfect voor mensen met allergieën of huisdieren.

Soorten tegels met Microban technologie van Cotto d'Este

Microban kan worden toegepast op zowel de traditionele als gelamineerde porseleinen tegels, in meerdere maten en oppervlakten. In tegenstelling tot concurrerende producten zorgt Microban niet voor een verkleuring van de tegel. De technologie kan dus ook op zeer donkere kleuren worden toegepast.

microban

 

De technologie is al toe te passen op tegels van 3mm dik met een maximaal formaat van 100 bij 300 centimeter. Deze flinterdunne tegels zijn lichtgewicht en kunnen bovenop een oud tegeloppervlak worden geplaatst. Dit bespaart aanzienlijk in de renovatiekosten.

In het assortiment van Cotto d’Este zijn diverse producten uit verschillende series voorzien van de Microban technologie. Het betreft de onderstaande series met bijbehorende producten:
- Cadore serie: Alpe, Baita, Bosco en Malga
- Cluny serie: Ardenne, Agerot, Auvergne, Bourgogne en Champagne.
- Exedra serie: Rain grey, Amadeus, Calcatte, Estremoz, Marfil, Pulpis en Travertino.
- Forest serie: Acero, Cembro, Noce en Rovere.
- Limestone serie: Amber, Clay, Oyster en Slate.
- Materica serie: Ardesia, Avorio, Bianco, Cemento en Tortara.
- Metal serie: Corten, Iron en Platinum.
- Silvis serie: Candeo, Cortex, Humus en Robur.
- X-Beton serie: DOT-30, DOT -50 en DOT -70

Microban is BPR geregistreerd onder nummer 528/2012, de Europese biocidenverordering om voorwerpen te beschermen tegen schadelijke organismen, zoals ongedierte of bacteriën.

Download hier de Microban brochure van Cotto d'Este.
Website: Cotto d'Este

Sample aanvraag

Ik ontvang graag een brochure en een sample