Pecchioli – Arte Noir

Door te kiezen voor de juiste tegels kun je heel wat sfeer en ruimtegevoel scheppen. Tal van foto's en inspiratie met tegels vind je hier. Deze maand lichten we Arte Noir van Pecchioli uit.

Wie van unieke vormen en opvallende kleuren houdt is bij Pecchioli aan het juiste adres. Pecchioli heeft namelijk twee opvallende kenmerken:

1: Het materiaal, oud en verfijnd, nobel en elegant
2: De kleuren en decoraties, met een oneindige keuze aan combinaties en stijlen

Arte Noir

Ben je op zoek naar een unieke zwarte wandtegel? De klassieke Arte Noir serie is een echte eyecatcher voor elke omgeving. Waar we vroeger vaak voor veilig kozen (vaak eenzelfde kleur tegels), zien we tegenwoordig steeds meer gewaagdere vormen, designs en kleuren. De Arte Noir serie is hier een goed bijvoorbeeld van. Wil je liever gaan voor een mix and match? Dan is deze tegel ook perfect te combineren met goudtinten.

Wil je alle series van Pecchioli inzien?
Mail ons en wij sturen je de digitale catalogus door met inspiratie en series.

[sp_wpcarousel id="1491"]


Over Pecchioli

Pecchioli is in 1896 opgericht in Florence door de kunstenaar Galileo Chini en zijn neef Chino. Met de naam 'L'arte della Ceramica', verhuisde de fabriek in 1906 naar de huidige plek in Borgo San Lorenzo in de omgeving van Florence. Ze namen destijds de naam 'Fornaci San Lorenzo' aan en werden een van de meest opmerkelijke ontwerpers in Toscane en Italië voor de ontwikkeling van decoratieve kunst. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf per ongeluk verwoest door een bom. Het leek erop dat alles voorbij was, maar gelukkig ging het verhaal verder, dankzij Franco Pecchioli, die de fabriek herbouwde door het zijn familienaam te geven en de familie Chini te behouden, als Art-directors. Nu beleeft het bedrijf een derde jeugd, dankzij de overname door de Belgische multinational Koramic Group, die het momentum opgaf voor steeds spannender uitdagingen.

Laat je inspireren op de website van Pecchioli:
Naar de website >

Sample aanvraag

Ik ontvang graag een brochure en een sample